Maarten Arts

Maarten Arts is woonachtig in Brussel en heeft zijn eigen Goalkeeping Consultancy opgericht: MAGC (Maarten Arts Goalkeeping Consultancy). Hierbinnen begeleid hij o.a. top-keepers en trainers, organiseert hij zijn jaarlijkse PEAK INTERNATIONAL GOALKEEPING CONFERENCE en geeft hij cursussen in binnen- en buitenland.

Loopbaan als keeper/keeperstrainer

Maarten heeft als keeper gespeeld in de hoofdklasse (Achilles 29 en Venray) Als keeperstrainer is hij werkzaam geweest bij o.a. NEC, Fortuna Sittard en FC Utrecht in Nederland en bij Umm Salal (Qatar), Lierse SK (Belgie) en het Nationale Elftal van Saoudi Arabie. Daarna was hij werkzaam als Head Goalkeeping bij Wadi Degla (Egypte) en Al Wahda (Abu Dhabi). Hij heeft o.a. samengewerkt met Henk ten Cate en Frank Rijkaard en bij FC Utrecht met Hans van Breukelen.

Hoogtepunten in je loopbaan?

5x Europees voetbal bij FC Utrecht, 3x Bekerfinale (2x winst); 1x Supercup gewonnen; uitverkiezing Michel Vorm voor het Nederlands Elftal en speler van het jaar (2x). Uitverkiezing van Boban Bajkovic en Harald Wapenaar tot speler van het jaar.

Waarom PEAKELITE-keepersscholen opgericht?

Helaas is bij veel clubs de keeperstraining nog niet voldoende ontwikkeld. Uit vele reacties bleek dat veel ouders en kinderen graag wekelijks wilden trainen op een hoog nivo onder deskundige leiding.Uit de ontwikkeling van het aantal scholen en de reacties van zowel ouders als deelnemers blijkt dat we in deze opzet geslaagd zijn. Inmiddels hebben we 8 scholen in heel Nederland en Belgie, waarbij de kwaliteit voorop staat.

Wat is belangrijk aan het vak als keeperstrainer?

Een keeperstrainer moet kennis van zaken hebben, enthousiast zijn en zich in kunnen leven in de kinderen die hij traint. Hij moet ondersteundend kunnen zijn en goed kunnen inschatten wat goed en wat minder goed is in het spel van zijn pupillen. Daar moet hij dan de juiste oefenstof op los laten.Daarom hebben al onze trainers het Pro Goal certificaat en volgen ze jaarlijks de bijscholingsdagen om up to date te zijn.

Waarom zouden keepers juist de Pro Goal methode moeten volgen?

De Pro Goal Methode waar onze PEAKELITE scholen mee werken, zorgt ervoor dat elk kind gericht kan werken aan alle facetten van het keepersvak. Het krijgt daardoor een sterke basis waarop het kan terugvallen, wanneer het even wat minder loopt. De doelstelling is dat elk kind zijn of haar persoonlijke topniveau moet kunnen bereiken.